Hållbarhet

Branscher för alla. Alla ska orka.

Starke Arvid gör tungt arbete lättare, ergonomin bättre och arbetsplatsen logistik smartare.

Made in Sweden. I Ljungskile.

Starke Arvid utvecklar och tillverkar i Ljungskile med underleverantörer i vår närhet.

Remanufacturing. Vi tar ansvar.

Starke Arvid återanvänder, reparerar och uppgraderar våra produkter till högsta kvalitet.


Hållbart med människan i centrum

För oss är det självklart att ha åtgärder och handlingar som code of conduct, energikartläggning, miljödiplomering, konsekvensanalys och allehanda policies på plats för bolaget Starke Arvid.

Men vårt viktigaste hållbarhetsarbete görs av alla de som använder våra produkter, verktyg och system. Alla de som arbetar på byggen, vägar och sliter med entreprenad.

För det är när man använder våra ergonomiska lösningar för hantering av gipsskivor som risken för skador minimeras, ryggar sparas och kassationer undviks. När våra grejer, tillverkade i Ljungskile under schysta förhållanden, ser till att balkar och storsäckar lyfts rätt, som fina ord om hållbarhet blir verklighet. Eller då vi servar, reparerar och uppgraderar våra nästintill outslitliga produkter som ekonomisk hållbarhet blir mer än siffror i en graf.

  • För oss är det hållbart när våra lösningar leder till säkrare arbetsmiljöer, friskare medarbetare och snabbare processer.
  • För oss är det hållbart när alla, oavsett muskelstyrka, genom våra lösningar orkar arbeta i traditionellt tunga branscher.
  • För oss är det hållbart när våra produkter, tillverkade i återvinningsbart svenskt stål, håller år efter år och kan repareras på plats i Ljungskile.

Det är så Starke Arvid bygger Sverige friskt.

Lite hållbarhet från vardagen

Idag, den första oktober, är det Bröstcancerdagen. På Starke Arvid är hälsa viktigt så självklart stöder vi Rosa Bandet.

För oss är det hållbart när våra produkter, tillverkade i återvinningsbart svenskt stål, håller år efter år och kan repareras på plats i Ljungskile. Självklart arbetar vi så långt det är möjligt med underleverantörer i vår närhet. Och med närhet menar vi inte Europa, utan typ Stenungsund, Trollhättan och Sjuntorp.

Vår El8 är den optimala transporten för gipsskivor på bygget. Med den transporterar och manövrerar en ensam person enkelt hela 1200 kg. Allt tack vare stark elmotor, flexibel boggie på bakaxeln och centrerad 4-hjulsstyrning.

– Vad som gör El8 ännu bättre är att den håller väldig länge. Och när något slits ut lämnar du bara in den till oss för service eller remanufacturing, där vi reparerar och uppgraderar, säger Goran Dlugoš som gör jobbet.

Kopiorna är många, men det finns bara ett original av Starke Arvids Fodervagn. Och det finns bara en Fodervagn med ERGO-hjul. Peder Lundborg Nilsson, försäljningsansvarig på bygg, vad är det som är så bra med ERGO-hjulen?

– De ger drygt 40 procent lägre rullmotstånd jämfört med PU-fyllda hjul och du kan byta ut baljan flera gånger om innan ERGO-hjulen är utslitna. Vi vet ju att baljan utsätts för ganska tuffa tag. Det är ju inte så att restmaterial läggs ner i baljan med varsam hand.

Vi brukar säga att vi med våra produkter vill hjälpa till med att bygga Sverige friskt – alla ska orka och det ska vara så ergonomiskt som möjligt. Då måste vi självklart leva som vi lär. Ett sätt är träning på arbetstid.

– Vi har tempoträning en gång i veckan och yoga två. Alla kör utifrån sina förutsättningar och det är självklart helt frivilligt, säger Isabelle Vendt som hand om logistik och kundservice men också är hälsoutvecklare och yogainstruktör.

Vad du ser på bilden är inget mindre än Starke Arvids historia och framtid på en och samma gång. Skivvagnen för gipsskivor kallades just för Starke Arvid av byggarbetarna när den lanserades för en väldig massa år sedan.

Den sammanfattar allt vi står för: Ergonomi, effektiva arbetsprocesser, tillverkning i Sverige och hållbarhet. Den kan inte ersättas av vare sig framtidens AI eller digitalisering. Så länge gipsskivor ska transporteras och skäras finns det plats för en Starke Arvid.

Skicka prisförfrågan