Hållbarhet

Branscher för alla. Alla ska orka.

Starke Arvid gör tungt arbete lättare, ergonomin bättre och arbetsplatsen logistik smartare.

Made in Sweden. I Ljungskile.

Starke Arvid utvecklar och tillverkar i Ljungskile med underleverantörer i vår närhet.

Remanufacturing. Vi tar ansvar.

Starke Arvid återanvänder, reparerar och uppgraderar våra produkter till högsta kvalitet.


Hållbart med människan i centrum

För oss är det självklart att ha åtgärder och handlingar som code of conduct, energikartläggning, miljödiplomering, konsekvensanalys och allehanda policies på plats för bolaget Starke Arvid.

Men vårt viktigaste hållbarhetsarbete görs av alla de som använder våra produkter, verktyg och system. Alla de som arbetar på byggen, vägar och sliter med entreprenad.

För det är när man använder våra ergonomiska lösningar för hantering av gipsskivor som risken för skador minimeras, ryggar sparas och kassationer undviks. När våra grejer, tillverkade i Ljungskile under schysta förhållanden, ser till att balkar och storsäckar lyfts rätt, som fina ord om hållbarhet blir verklighet. Eller då vi servar, reparerar och uppgraderar våra nästintill outslitliga produkter som ekonomisk hållbarhet blir mer än siffror i en graf.

  • För oss är det hållbart när våra lösningar leder till säkrare arbetsmiljöer, friskare medarbetare och snabbare processer.
  • För oss är det hållbart när alla, oavsett muskelstyrka, genom våra lösningar orkar arbeta i traditionellt tunga branscher.
  • För oss är det hållbart när våra produkter, tillverkade i återvinningsbart svenskt stål, håller år efter år och kan repareras på plats i Ljungskile.

Det är så Starke Arvid bygger Sverige friskt.